4 הטיפולים הקיימים בשוק הרפואה לגליובלסטיומה

גליובלסטומה הוא סוג של סרטן המוח, והוא הנפוץ והאגרסיבי ביותר מבינהם. בישראל מאובחנים מדי שנה כ- 200 אלף חולים בגליובלסטומה, וכ- 200 חולים מתים ממנה. קיימים כיום מגוון של טיפולים במחלה, חלקם קונבנציונאליים וחלקם חדשניים – נפרט על סוגי הטיפול השונים בכתבה הבאה.

 

קצת על גליובלסטומה

גליובלסטומה נגרם לרוב מעליה בלחץ התוך גולגולתי ומגירוי רקמת המוח, שעלולים לגרום לסימפטומים כמו כאבי ראש, בחילות, סחרחורות, שינויים בהתנהגות, בלבול וגם ישנוניות. ישנם תסמינים הנוספים המעידים על פגיעה של אזור ספציפי במוח שבו ממוקם הגידול, ולכן קיימת פגיעה בתפקודו, הפרעה בהליכה, פגיעה ביכולת הדיבור ועוד.

האבחון למחלה מתבצע דרך בדיקה נוירולוגית שבוחנת את תפקוד המערכות המוחיות השונות, לאחר מכן מבצעים בדיקת דימות מוחית ובדיקת  אם – אר – איי, כאשר האחרונה מבצעת בדרך כלל את האבחנה הסופית והיא משמשת לביצוע של תכנון ניתוח, של טיפול בקרינה וכן של מעקב אחר תוצאות טיפולים. לעיתים יש צורך להשלים את האבחון הסופי על ידי בדיקת של נוזל המוח – שדרה.

 

דרכי טיפול בגליובלסטומה

ישנן דרכי טיפול בגליובלסטומה רבות לטיפול במחלה, הנעשות על ידי צוות רב מקצועי, והוא תלוי בגורמים כמו גיל החולה, מצבו, סוג וגודל הגידול ועוד:

 

 הטיפול הקונבנציונאלי

הטיפול שקיים כיום ברוב בתי החולים ורוב החולים משתמשים בו, המורכב מארבעה שלבים:
טיפול ראשוני – טיפול המיועד להקלה בתסמיני המחלה, שלרוב נגרמים על ידי הצטברות נוזלים ברקמת המוח, מה שגורם ללחץ תוך גולגולתי ובהמשך לבצקת מוחית, שהטיפול בה נעשה באמצעות סטרואידים. אם הלחץ תוך גולגולתי גורם להפרעה בזרימת נוזל המוח שדרה, הטיפול נעשה בעזרת הכנסת נקז מחדרי המוח אל חלל הבטן.
טיפול ניתוחי – טיפול זה מתבצע לאחר הטיפול הראשוני ומטרתו לכרות את הגידול או להוציא דגימה חלקית שלו לטיפול המשך.
בחלק מהמקרים מבצעים טיפול קרינתי –  על מנת לעצור את צמיחתם של תאי הגידול.
טיפול כימותרפי – שלב טיפולי בו משתמשים בתרופות כדי להשמיד את תאי הסרטן.

 

טיפול ממוקד מטרה

סוג טיפול המפריע למסלול תאי שתא הסרטן זקוק לו כדי לשרוד, או כזה המתמקד במרכיב נחוץ בתא הסרטני והורס אותו. הטיפול נעשה בעזרת התקשרות לחלבון מסוים בתא שאחראי על תפקודים של התא, כמו יצירה כל כלי דם חדשים. זוהי שיטה הנפוצה בעיקר כאשר המחלה חוזרת, או בשלבים גבוהים יחסית של המחלה.

 

טיפולים בשדה אלקטרוני

טיפול בשדות חשמליים- אופטיון, היא שיטה שאינה פולשנית, הפועלת בעזרת טכנולוגיית העברת אותות חשמליים שעוברים אל תאים במוח המכילים את הגידול הסרטני, על מנת לשבש את תהליך התחלקות המהירה של התאים, שהיא זו שמאיצה את המחלה. המטרה של השיבוש היא לגרום למותם של התאים הממאירים ולעכב את התקדמות המחלה. נציין כי הטיפול נכנס לסל הבריאות של חולים עם אבחנה בגליובלסטיומה.

 

טיפול באימונותרפיה

הטיפול המיועד להשפיע על מערכת החיסון במטרה לגרום לה לתקוף את הגידול, לעצור את גדילתו ולהשמיד אותו. כיום מתבצעים מחקרים קליניים המעריכים את השפעת שיטת טיפול זו על גידולי מוח ראשוניים.

גליובלסטומה

אולי יעניין אותך גם

6 עובדות שלא הכרתם על אוזמפיק!
בריאות

6 עובדות שלא הכרתם על אוזמפיק!

קיימת תרופה פופולארית להרזיה שנרכשת בשנים האחרונות. עם התקופה הזו של עמידות וגיוס נתונים, חשיבותה של תרופה זו במאבק בהשמנה ובשמירה על משקל תוכל להתבטא

קרא עוד »