מרבית הזוגות שמגיעים לגישור גירושין – הם זוגות שהם גם הורים לילדים. יש לכך סיבות רבות, גם כלכליות וגם רגשיות. התנהלות במהלך הליך גישור יכולה להיות מאוד אמוציונלית וכאובה, מה שגורם לאנשים להחליט החלטות ולהצהיר הצהרות שהם לא עומדים מאחוריהן. אז מתי נרצה לעשות גישור גירושין?
מה זה גישור גירושין
בגישור, שני הצדדים (או יותר משניים, למשל בגישור סביב ירושה) נפגשים לכמה פגישות שדומות יותר למשא ומתן מאשר לערכאה משפטית. יחד עם זאת, ההסכם עליו חותמת המגשרת מקבל תוקף של צו בית משפט, וניתן לאכוף אותו במסגרות המתאימות.
גישור גירושין בין בני זוג היא מעין 'נישה' בתוך עולם הגישור, בו שני בני הזוג מחליטים שהם רוצים להיפרד בצורה נעימה יותר, תוך התדיינות והקשבה. בגישור גירושין לא מעט מגשרים מספרים שהליך הגישור מוקפא או מבוטל, משום שאחד מבני הזוג הבין מהפגישה שהוא צריך ללכת לטיפול רגשי, או שבני הזוג מחליטים ללכת לטיפול זוגי – וגירושין הם לא הפתרון הכי נכון עבורם כרגע.
איך נראה תהליך גישור גירושין
בשלב הראשון של תהליך גישור גירושין מגיעים למשרדה של המגשרת בני הזוג שהחליטו להתגרש. לעיתים קרובות הפגישה הראשונה עוזרת לשני בני הזוג להבין שגירושין הם לא הפתרון הנכון ביותר בשבילם באותו הרגע.
יחד עם זאת, גירושין היא תמיד אופציה שנמצאת על השולחן, ולא מעט זוגות מחליטים להמשיך את הליך הגישור- בדרך להפרדת כוחות מוחלטת. לאחר מכן המגשרת תערוך מספר פגישות, בהן כל צד יציג את טענותיו, והמגשרת תעזור לצדדים לנסח הסכם גירושין שיהיה מקובל על כל הצדדים.
מתי נרצה לעשות גישור גירושין
במרבית המקרים, זוגות מגיעים לגישור גירושין אחרי משבר קשה בזוגיות, לעיתים כזה שנמשך זמן רב. לגישור הזוג מגיע אחרי שהם מבינים שהם לא רוצים להמשיך לחיות במצב כזה. יחד עם זאת, חשוב לציין שלפעמים זוגות מגיעים לגישור גירושין כשצד אחד מוכן לתהליך והצד השני מסרב לראות את המציאות באותה הצורה. במקרים כאלה, מגשרת טובה תוכל לעזור לגשר גם על הפער הזה.
איך להתנהל נכון בגישור גירושין
אולם, אף על פי שזה נשמע מעט מוזר – אין דבר כזה החלטה לא נכונה בהליך גישור. כל מעשה, כל החלטה וכל אמירה בהליך היא נכונה לשעתה. היופי בהליך גישור הוא שתמיד יש מקום לשינוי, שיפור ותיקון. הדרך הנכונה להתנהלות בגישור גירושין – היא פשוט להקשיב למגשרת. למגשרת יש את כל הכלים המקצועיים והרגשיים לעזור לך להתקדם בדרך להסכם שיהיה הכי טוב לשני הצדדים.
סיכום
לסיכום, גישור גירושין הוא לא רק הליך כלכלי לחלוקת רכוש או הליך משפחתי לקביעת זמני ראייה – הוא גם הליך רגשי של פרידה וניתוק. לכן חשוב שהמגשר או המגשרת שלכם ידעו ללוות אתכם בצד הרגשי של הליך הגירושין, ולא רק הכלכלי.