אתם ממהרים, עשיתם הכל כדי להתארגן זריז ואפילו את הקפה ארזתם לדרך, אבל אופס… האוטו לא מתניע. זה הזמן לשלוף את הכבלים ולאתר רכב שיוכל לסייע לכם, אבל מה אם מדובר בפעם הראשונה שדבר כזה קורה לכם? ריכזנו לפניכם את כל מה שחשוב לדעת וזה יותר קל ממה שאתם חושבים.
התנעת רכב עם כבלים
אם עוד לא התנסיתם בזה התנעת רכב עם כבלים ודאי נשמע לכם כמו משהו מסובך, אבל האמת שזה די פשוט ואם תעקבו אחר ההוראות, תוכלו להמשיך בדרככם שמחים וטובי לב, תוך 10-15 דקות לכל היותר. כל מה שצריך זה כבלים, רכב נוסף וכוונה טובה (האחרון לא חובה).
למה זה קורה?
הרכב שלכם זקוק לכוח כדי להתניע – המצבר, או אם תרצו לקרוא לו ככה "הבטרייה של האוטו". כשהוא מתרוקן הרכב לא מתניע ואם הוא לא שבק חיים, יש סיכוי טוב שתוכלו לתת לו פוש קטן ולהחזיר אותו לפעולה.
מניעה היא התרופה הטובה ביותר
כפי שנוכחתם לגלות, אמנם לא מסובך (ואפילו פשוט) להחזיר את המצבר לחיים, אבל עדיף לא להגיע למצב הזה מלכתחילה ויש כמה דברים שתוכלו לעשות:
- הקפידו על כיבוי אורות הרכב כשאתם יוצאים ממנו.
- נוסעים לתקופה ממושכת? בקשו ממישהו להניע את הרכב מדי כמה ימים.
- הקפידו על טיפולים תקופתיים במועד – מצבר שסיים את חייו, לא ניתן להניע עם כבלים.
החייאת המצבר – התנעה עם כבלים
לפני שממהרים להחליף מצבר ישן בחדש, כדאי לנסות להתניע עם כבלים. כך תעשו את זה:
משנה זהירות:
- ודאו שהרכב גלוי אך לא מפריע לתנועה, הציבו משולש וליבשו אפוד זוהר.
- עיצרו רכב דומה (לא משאית/אופנוע). אם אין לכם כבלים, בקשו לשאול את שלהם.
- העמידו את הרכבים כך שמכסי המנוע שלהם קרובים, אך לא נוגעים, וכבו את הרכב שלכם.
כשהרכב כבוי וללא מגע ישיר שלכם בברזל חשוף או של התנינים בעצמם:
- הסירו את כיסויי הפלסטיק במצבר וחברו את הכבלים: תנין אדום לסימון הפלוס (כל קצה לרכב) ולאחר מכן את התנין השחור לסימון המינוס.
התניעו את הרכב שלכם בניסיונות קצרים (ארוכים יזיקו למצבר):
- הצלחתם? הישארו במצב זה בו הרכבים מחוברים ומותנעים כמה דקות נוספות (5 יספיקו) ואח"כ נתקו את הכבלים בזהירות, בלי שהתנינים יגעו זה בזה, והשאירו את הרכב מותנע (אפשר כחלק מהמשך הנסיעה) לכל הפחות רבע שעה נוספת.
- לא הצלחתם? ודאו כי הכבלים מחוברים נכון וחיזרו על הפעולות. אם זה לא הועיל, קיראו לאיש מקצוע.
לסיכום, כדאי לא להגיע מלכתחילה למצב בו הרכב לא מתניע, אבל בהנחה שזה יקרה לכל אחד מאיתנו לפחות פעם אחת (וגם כדי שנוכל לסייע לאחרים), כדאי להתכונן לתרחיש ההפוך.