אין כמו שישי בערב עם המשפחה ותבשיל עם עוף טרי שגורם לכם ללקק את האצבעות בסוף הארוחה. עוף הוא מוצר זול ובריא יחסית. הוא דל בשומן ומכיל ויטמינים חשובים. במאמר הבא אציג מתכונים לתבשילי עוף טעימים שהמשפחה שלכם לא תשכח ואתן לכם כמה טיפים איך לעשות את זה נכון.
ניקיון העוף
חשוב לקנות את העוף ממקום נקי, שתוכלו להיות בטוחים שהעוף שלכם הגיע מידיים טובות. במידה והעוף לא טופל נכון, למשל זמני הקירור שלו לא היו נכונים או שטיפלו בו עם סכין לא נקייה, עלולים להצטבר עליו חיידקים. לכן, מומל. לקנות את העוף מקצביה מוכרת ואמינה שאתם יכולים להיות בטוחים שטופל היטב.
טריות העוף
כשמדובר בבשר ובמיוחד בעוף, טריות העוף ותאריך התפוגה שלו הם פרמטרים משמעותיים. במידה וקניתם את העוף בקצביה, שאלו לגבי הטריות שלו וכמה זמן הוא עומד שם. כמובן שגם מהבחינה הזאת, כדאי ללכת לקצביה שאתם סומכים עלייה, מכיוון שאין לדעת אם מרמים אתכם. אם קניתם את העוף בסופר, בדקו את התוקף של העוף. אל תתפשרו על הנושא הזה, הוא קריטי.
הימנעות מחיידקים
רבים מאיתנו נוהגים להפשיר את העוף תוך כדי הנחתו במטבח, פתוח לעיני כל. הבעיה עם כך היא שעלולים להצטבר עליו חיידקים. לכן, מומלץ להפשיר את העוף במקרר. כדאי לעטוף אותו, כדי שלא יצטברו עליו חיידקים שנמצאים בתוך המקרר.
איכות
אל תתפשרו על איכות העוף שלכם! על מנת שייצא לכם תבשיל עוף טעים, קנו את העופות שלכם ממקום אמין. כמובן שמומלץ לקנות אותו ישירות מהאטליז. תוכלו למצוא עוף טעים ואיכותי במקום כמו קצביה בפתח תקווה.
מתכון לתבשיל עוף ברוטב עגבניות וגמבות
אציג לכם כאן מתכון מאוד אהוב עליי. הוא פשוט מאוד וכנראה שיקלע לטעם של כולם. סך זמן ההכנה הוא כשעה ורבע.
מרכיבים
10 שוקי עוף טרי
2 גמבות
4 עגבניות
3 בצלים
תבלינים – מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, כורכום
אופן ההכנה
ראשית קצצו את הגמבות והבצלים לקוביות קטנות. את העגבניות נרצה לגרד בעזרת פומפייה.
חממו סיר עם מעט שמן.
הוסיפו את הבצלים וטגנו אותם עד שהם משחימים.
לאחר מכן הוסיפו את העופות וטגנו אותם עד שהם מזהיבים משני הצדדים.
הוסיפו את העגבניות המגורדות ואת התבלינים לפי רצונכם.
כסו את הסיר והקטינו את האש. כעת המתינו כ- 45 דקות עד שהתבשיל יהיה מוכן.
לסיום, מקווה שהטיפים שנתתי יהיו שימושיים עבורכם. קיימים מתכונים רבים ופשוטים לתבשילי עוף. נסו כל מיני מתכונים וישמו את הטיפים למעלה. שיהיה לכם בתיאבון!