דמותו של הרופא מצטיירת בראשנו כאדם נבון, בעל ידע רחב אופקים בתחום הרפואה ובעל נסיון, דמות שעליה תמיד ניתן לסמוך שתעשה את הדבר הנכון עבורנו. קשה לנו להאמין שגם רופאים יכולים לטעות, ושוכחים שהם בסך הכל בני אדם. אלא שלמרבה הצער, טעות של רופא יכולה לגבות מחיר יקר מאד מהבריאות שלנו או מבריאותם של יקירנו. במאמר זה נדון בשאלה האם כל הטעויות נחשבות לרשלנות רפואית ונסביר מה מומלץ לעשות במקרה והרופא שטיפל בכם טעה.
רשלנות רפואית וטעויות רפואיות
כל רופא בישראל עובר הכשרה ממושכת הכוללת סינון קפדני, מבחנים קשים, תקופת התמחות ארוכה ודרישות קשות במיוחד שיש לעמוד בהן על מנת לקבל את התואר הנכסף ואת רשיון הרפואה. כך שאין זה מפתיע שרק העילית שבעילית הופכת בסופו של דבר לרופאים מן המניין. עם זאת, גם אנשים נבונים, מנוסים ובעלי שם בתחומם יכולים לטעות. כולנו בסופו של דבר בני אדם, ולעיתים מה שנראה לנו נכון, איננו נכון כלל. טעות של רופא יכולה לגבות מחיר יקר מאד מן הבריאות שלנו או של יקירנו עקב אי אבחנה או אבחנה שגויה, נקיטת פרוצדורה רפואית ( או אי נקיטתה ) החלטות שבוצעו ותרופות שניתנו. עם זאת, לא כל טעות נחשבת לרשלנות רפואית. במידה וגם לכם קרה שעקב טעות של רופא נגרם לכם נזק בריאותי משמעותי, מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית כדי לבחון את פני הדברים ולברר האם יש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית. להתייעצות עם עורך דין תביעות רשלנות רפואית לחץ כאן .
מה ההבדל בין טעות לבין רשלנות?
רשלנות רפואית הינה מצב שבו נראה בבירור שהרופא, או כל איש צוות רפואי אחר, לא עשה דיו כדי למנוע את הנזק, לא נקט במידת הזהירות הנדרשת, לא פעל בהתאם לפרוטוקולים, נהלים והוראות שונות, או לא פעל על פי הוראות בכיר ממנו. לדוגמא: רופא שבשיא תקופת הקורונה לא פעל על פי נהלים שנקבעו על פי משרד הבריאות ולא חבש מסיכה ולא החליף כפפות בכל פעם שפנה לבדוק מטופל חדש ובכך הביא להדבקת מטופליו בנגיף הקורונה- ייחשב לרשלן. עם זאת, רופא אשר הקפיד על כל הנהלים, החליף כפפות כנדרש, הניח מסיכה על פניו ונהג ככל יכולתו כדי למנוע הדבקה אך בכל זאת התרחשה הדבקה שכזו בשל טעות אנוש שהתרחשה בעת מגע מקרי ולא מתוכנן במטופל, לא יכול להחשב כרשלנות מפני שהרופא נקט כל אמצעי שהיה ברשותו כדי למנוע זאת. מן הסיבה הזו חשוב תמיד להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית כדי להעריך מראש את סיכויי הצלחת התביעה ובדיקה האם יש עילה ממשית ומבוססת להגשתה.
כיצד עורך דין רשלנות רפואית יכול לעזור לכם?
בעת פנייה לייעוץ מקצועי של עורך דין רשלנות רפואית ניתן יהיה לבדוק את המסמכים הרפואיים שברשותכם, את השתלשלות המקרה, ואת כל ההחלטות הרפואיות והפרוצדורות שננקטו על מנת לברר האם יש עילה לתביעה. במידה ואין עילה מבוססת ומוצדקת, תוכלו לחסוך הרבה מאד זמן ומאמצים ולהתרכז בהחלמתכם ובהחלמת יקיריכם, ואילו במקרה שיתברר שאכן היתה רשלנות ויש עילה להעמיד לדין את המוסד הרפואי, תוכלו גם לקבל פיצוי על הנזק הבריאותי שנגרם לכם או ליקירכם וגם לדאוג לסלק מן המערכת גורמים רשלניים ולסייע למנוע את מקרה הרשלנות הבא. משרד עורכות הדין חדיד הלד הינו בעל נסיון רב בטיפול במקרים של רשלנות רפואית, ויעמוד לצידכם עם ייעוץ מקצועי, ליווי וייצוג במקרים של רשלנות רפואית.