איך להתמודד עם לקויות למידה ?

לקות למידה היא בעיה נוירולוגית שמביאה לקושי ברכישת מיומנויות למידה חשובות ובסיסיות.

קיים בלבול בין הפרעות קשב וריכוז ללקויות למידה אבל היום ברור שדרכי ההתמודדות צריכות להיות שונות.

הפרעות קשב וריכוז באות לידי ביטוי בכך שלדם קשה לגייס את עצמו להקשבה, ואילו לקויות למידה מתבטאות בכך שלאדם קשה להביא את יכולותיו השכליות לידי ביטוי.

תלמיד יוגדו כבעל לקויות למידה כאשר הוא לא מצליח בתחומי למידה תואמים לגילו, למשל – ילד שמתקשה לקרוא, לכתוב, לאיית נכון, לעשות פעולות חשבוניות ועוד. 

אם אתם מורים, הורים או אחים של ילדים עם לקויות למידה – אתם לא לבד, כתבנו בשבילכם את הטיפים החשובים ביותר.

 

 להסביר לילד

ברוב המקרים ניתן להסביר לילד שהוא צריך חיזוק בתחומים מסוימים. חשוב להבהיר לו בשיחה שזה לא באשמתו, שכל אחד צריך חיזוק בתחום אחר ובעיקר שהוא הכי טוב בעולם. השיחה צריכה לעשות בעדינות כדי לא לפגוע בביטחון העצמי של הילד. שיחה זו יכולה להגדיל את המוטיבציה של הילד, אבל חשוב להבין לפני אם זה נכון לילד שלכם.

 

בניית סדר יום קבוע

תצרו לילד יום מסודר –ארוחות בזמן קבוע, שינה ארוכה וטובה, הכנת שיעורי בית וזמני משחק ומנוחה. ילד עם לקויות למידה זקוק לסדר, כיוון שהבלגן יכול להחריף את הקושי שלו להתמודד עם תכני לימוד מסוימים. חשוב לציין שגם תזונה נכונה תביא לשיפור ההתמודדות של הילד עם לקויות הלמידה כי היא תיתן לו יותר רוגע וריכוז.

 

סביבת לימודים חיובית

חשוב שהילד ירגיש שהסביבה שלו לא שיפוטית, הן מצד ההורים והן מצד המורים. יש להקרין לילד הבנה וסבלנות כדי שהוא לא ירגיש שהוא מהווה נטל על הדמויות הבוגרות בחייו. בנוסף, כדי לציין אותו לשבח הרבה פעמים ולהראות לו שהוא מתקדם ומצליח. כמו כן, חשוב שהמורה יהפוך את הכיתה לסבלנית כלפי ילדים שקשה להם ללמוד, כדי שילדים עם לקויות למידה לא יהפכו למושא לעג כיתתי.

 

לימוד פרטני

חשוב ליצור לילד עם לקויות למידה סביבת למידה שקטה שמאפשרת ריכוז. מורי בית הספר יכולים לקחת אותו לשעות פרטניות  במקרה הצורך, וההורים יכולים לעשות איתו את שיעורי הבית בחדר שקט בו שאר דירי הבית לא נוכחים. הסביבה הסטרילית תאפשר לילד להתרכז בלמידה ולא בחברה ובגירויים סביבו.

 

לסיום

ילד עם לקויות למידה לא צריך להרגיש שיש לו בעיה כי לכולנו יש קשיים בתחומים שונים, גם אם לא בתחומים לימודיים. יש דרכים רבות להקל עליו בבית ובבית הספר – בניית סדר יום, למידה פרטנית, יצירת סביבה תומכת ועוד. לפני שאתם בונים לילד שלכם תוכנית לימודית נסו לחשוב מה יהיה הכי נכון עבורו. אם אתם רוצים להיות מורים עם רגישות לכל תלמיד, תואר ראשון בחינוך במכללת תלפיות הוא בשבילכם.

 

תלמידים

אולי יעניין אותך גם

אדם שנבחן בחדר עם בוחנים אחרים
לימודים

כמה זמן מומלץ להתכונן לפסיכמוטרי?

הבחינה הפסיכומטרית בישראל מהווה כלי מפתח המשמש ארגונים להערכת היכולות הקוגניטיביות, תכונות האישיות והכישורים של המועמדים. הבחינה כוללת תשעה פרקים שונים הבוחנים את המועמדים בשלוש

קרא עוד »
הגדרות אקדמיות
לימודים

7 עקרונות חשובים לדיבייט

דיון הוא כלי חיוני בטיפוח חשיבה ביקורתית, תקשורת יעילה וחתירה לאמת. בין אם זה מתרחש במסגרות אקדמיות, בפורומים פוליטיים או בשיחות סתמיות, דיבייט מאפשר לאנשים

קרא עוד »
מאמרים אקדמיים
לימודים

מאגרי מאמרים אקדמיים מומלצים

בין אם אתם סטודנטים לתואר ראשון או תארים מתקדמים, כתיבת עבודה אקדמית נחשבת לאחת המטלות המאתגרות ביותר במהלך הלימודים, מה שמוביל סטודנטים רבים לדחיית המטלה,

קרא עוד »
נושא שכדאי ללמוד היום
לימודים

איזה מקצוע כדאי ללמוד היום?

אם בעבר ילדים נשאלו מה החלום שלהם והיו מחזירים תשובות כמו כבאים, כדורגלנים, מדענים או אסטרונאוטים, היום המצב שונה בתכלית. הדורות האחרונים כבר יודעים שהכיוון

קרא עוד »